La importància de mostrar una actitud positiva en l’entrevista de feina és clau. Pensem la diferència que hi ha quan fem les coses amb un somriure, com afrontem i responem a les situacions, o fins i tot quan ens trobem aquella persona que sempre té un somriure a la boca, com ens fa sentir i com la valorem.

Doncs a les empreses passa igual, a ningú li agrada tenir a un departament una persona amb cara de pomes agres.

És veritat que quan un fa moltes entrevistes i no ets la persona seleccionada….no és  fàcil afrontar-ho amb un somriure. De ben segur no ajuda a pensar “Hi ha gent més preparada, són més joves, tenen més experiència, més formació…” i no acabaríem mai.

Estem allà i tan sols tenim una oportunitat per demostrar a l’entrevistador, que Sí podem ser el seu candidat. L’entrevista és un espai per vendre’ns i hem de parlar del que SI aportem al lloc i a l’empresa. Centrar-nos en els nostres punts forts, experiències, aprenentatges, èxits, formació, etc.

Preparar-nos l’entrevista ens permet anar amb més seguretat i confiança.  Continua sent una situació d’avaluació i els nervis seran presents, però a l’anar informat sobre l’empresa i el lloc de treball rebaixa la tensió. Val a dir que si és evident que estem nerviosos, compartir-ho amb l’entrevistador ens treu el pes de si ho haurà notat o no. Normalment se’n fa el càrrec i empatitza amb nosaltres.

Una actitud positiva i destacar el que podem aportar és important per establir una bona interacció amb l’entrevistador. Quan aneu a comprar un cotxe… Oi que us diuen les prestacions per tal d’ajustar-se a les vostres necessitats? Doncs encara que no som un cotxe, està clar!!!, a ningú el seleccionaran per tot allò que considera que li manca. El seleccionaran per qui és. Per l’actitud i personalitat, per la il·lusió i motivació,  per l’interès en l’empresa i el lloc de treball. Tot això ens fa grans a ulls de l’entrevistador i li podem fer pensar que podem ser un bon candidat.

A la pròxima entrevista pensem a regalar un somriure a l’entrevistador. Per començar amb bon peu l’entrevista mostrem una actitud positiva que ens farà sentir més còmodes i expressar tot allò que tenim per aportar a l’empresa i el lloc de treball.