Esperem que aquestes vacances hagin estat un espai per gaudir amb família i també un espai personal on la lectura pot ser un bon company de viatge. Per la tornada al dia a dia, ens ha semblat interessant aquest article del Pais que estableix una connexió entre l’hàbit de lectura i l’intel·ligènciade la persona.
Així mateix, volíem aprofitar per a recomanar dos llibres que poden ser molt motivadors i enriquidors enfocats al món de l’educació…
– Educar per estimar la vida. Eva Bach. Plataforma Editorial. “Les criatures necessiten pares i mestres enamorats de la vida. Que se les estimin a elles i que s’estimin també la vida. Els infants i els adolescents necessiten dues coses per tenir ganes de fer alguna cosa bona amb la pròpia vida: sentir-se estimats i sentir que la vida és bonica i que val la pena malgrat les penes. Darrere de la desmotivació dels joves hi ha moltes vegades el desencant de pares i mestres…” – Educar Millor: Onze converses per acompanyar famílies i mestres. Carles Capdevila. Arcadia Editorial. És un recull d’onze converses amb experts, que han aportat els seus punts de vista i les seves reflexions sobre què significa educar i quina és la millor manera de dur a terme aquesta tasca tan fonamental com complexa, que implica mestres, famílies i, per extensió, el conjunt de la societat.