Aquest interessant article del País de l’11 de desembre ens parla de com les empreses dissenyen nous mètodes per identificar i mantenir en plantilla als millors empleats. Volem recollir específicament el que ens expliquen Emilio Solís, director general de The Human Talent Factory i Paco Muro, president d’Otto Walter International: “Encara que ens agradi pensar el contrari, gairebé ningú és imprescindible”, asseguren, el que sí que hi ha, són persones especialment valuoses perquè “viuen l’empresa, encarnen els seus valors, són un exemple de rendiment i saben crear bon ambient”. Cada vegada més, hi ha gent amb talent que convé conservar i aquesta pot trobar-se en qualsevol departament i estrat de la companyia: “Des del netejador que és acurat, alegre i detallista, fins al president que és capaç de contagiar i inspirar a la resta de l’organització”.