Les universitats llancen nous cursos i dobles graus enfocats al mercat laboral per atreure alumnat que, tal com ens explica aquest article de El País, continua apostant per formacions més de l’àmbit científic, tecnològic o empresarial. En el que ben segur tots estem d’acord és de la importància que l’elecció dels estudis sigui lliure, decidint sense condicionants, i coneixent la realitat tant de mercat com d’un mateix, dels propis interessos i talents personals. De la mateixa manera, volem fer menció d’uns graus de la branca de lletres que, ara com ara, tenen un bon nivell d’ocupació i que per totes aquelles persones que es plantegen aquest tipus d’estudis, pot ser interessant conèixer: com pot ser Traducció i interpretació amb un 90% d’ocupació, Estudis anglesos amb un 86% d’ocupació, o Estudis d’Àsia oriental amb un 93% d’ocupació.