Un 65% dels estudiants actuals acabarà realitzant treballs que ni tan sols estan inventats encara: són els treballs del futur. Una prova d’això és que molts dels treballs amb més oferta avui dia no existien fa 10 anys: Especialistes en SEO, Community Managers, Desenvolupador d’aplicacions, Especialistes en CRM, etc. Però quins poden arribar a ser, segons els indicis fins al moment, algunes de les noves sorprenents professions? •Desorganitzador corporatiu: grans empreses es veuen superades per petites Start-up que aporten idees fresques i sense estructures jeràrquiques que els dóna una gran adaptació als canvis. Aquest professional implantaria un "caos organitzat" en grans empreses per aportar la cultura de les Start-up.
Estudis necessaris: ADE i experiència en emprenedoria i haver treballat en Start-up.
•Químic dels Aliments: Professional encarregat de desenvolupar el sabor i les textures dels aliments. Podria tenir un gran creixement per les impressores 3D i la possibilitat d’imprimir menjar.
Estudis: Química i Cuina. Conèixer les ultimes tendències tant tecnològiques com a culinàries.
•Especulador de monedes virtuals: La moneda virtual està agafant credibilitat davant les crisis econòmiques, creant oportunitats en noves inversions.
Estudis: Coneixement i experiència en mercats financers, noves tecnologies, monedes i mitjans de pagament on-line.
•Enginyer de migració virtual: En alguns casos les conseqüències de l’evolució humana ocasiona destrucció en l’hàbitat natural i per a algunes espècies estar en risc d’extinció. Estudiar el seu trasllat a nous espais realitzant una migració assistida.
Estudiar: Enginyeria i Biologia. Tendències i avançaments del sector.
•Terapeuta de desintoxicació tecnològica: especialistes a ajudar a les persones amb addicció de dispositius tecnològics a "desenganxar-los" de les noves tecnologies perquè no els dificulti en el seu moment a dia.
Estudis: Psicologia i expert en noves tecnologies, estudiant el seu efecte en els éssers humans.
•Experts en Hackschooling: educador que estimula als estudiants a explorar i experimentar les possibilitats del món i les tecnologies per satisfer les necessitats de la societat del futur.
Estudis: Magisteri, tendències i tecnologies educatives.
•Conseller de Productivitat: Expert en la gestió per millorar els resultats i la productivitat, amb la gestió del temps i de la monitorització de la productivitat dels diferents processos.
Estudis: Producció, gestió del temps, les noves tecnologies i estar al dia dels avançaments.
•Conseller de Privacitat: Expert en Privacitat d’usuaris, en descobrir i protegir la vulnerabilitat d’una persona a la xarxa.
Estudis: Informàtica, programació i estar al dia dels avançaments tecnològics.
•Metge de fetus: Recerca per guarir les malalties abans que els danys del fetus sigui irreversible. Estudis: Medicina i especialitat en fetus.
•Assessor Personal de continguts: Assistent que recomana apps, maquinaria, programes i informacions segons interessos i preferències del client.
Estudis: Llegir, Atenció als blogs i a les noves aplicacions, tenir blog propi i estar actiu a les xarxes socials.