El Somriure, impacte en l’entrevista de feina

//El Somriure, impacte en l’entrevista de feina

El Somriure, impacte en l’entrevista de feina

La importància de mostrar una actitud positiva en l’entrevista de feina és clau. Pensem la diferència que hi ha quan fem les coses amb un somriure, com afrontem i responem a les situacions, o fins i tot quan ens trobem aquella persona que sempre té un somriure a la boca, com ens fa sentir i com la valorem.

Doncs a les empreses passa igual, a ningú li agrada tenir a un departament una persona amb cara de pomes agres.

És veritat que quan un fa moltes entrevistes i no ets la persona seleccionada….no és  fàcil afrontar-ho amb un somriure. De ben segur no ajuda a pensar “Hi ha gent més preparada, són més joves, tenen més experiència, més formació…” i no acabaríem mai.

Estem allà i tan sols tenim una oportunitat per demostrar a l’entrevistador, que Sí podem ser el seu candidat. L’entrevista és un espai per vendre’ns i hem de parlar del que SI aportem al lloc i a l’empresa. Centrar-nos en els nostres punts forts, experiències, aprenentatges, èxits, formació, etc.

Preparar-nos l’entrevista ens permet anar amb més seguretat i confiança.  Continua sent una situació d’avaluació i els nervis seran presents, però a l’anar informat sobre l’empresa i el lloc de treball rebaixa la tensió. Val a dir que si és evident que estem nerviosos, compartir-ho amb l’entrevistador ens treu el pes de si ho haurà notat o no. Normalment se’n fa el càrrec i empatitza amb nosaltres.

Una actitud positiva i destacar el que podem aportar és important per establir una bona interacció amb l’entrevistador. Quan aneu a comprar un cotxe… Oi que us diuen les prestacions per tal d’ajustar-se a les vostres necessitats? Doncs encara que no som un cotxe, està clar!!!, a ningú el seleccionaran per tot allò que considera que li manca. El seleccionaran per qui és. Per l’actitud i personalitat, per la il·lusió i motivació,  per l’interès en l’empresa i el lloc de treball. Tot això ens fa grans a ulls de l’entrevistador i li podem fer pensar que podem ser un bon candidat.

A la pròxima entrevista pensem a regalar un somriure a l’entrevistador. Per començar amb bon peu l’entrevista mostrem una actitud positiva que ens farà sentir més còmodes i expressar tot allò que tenim per aportar a l’empresa i el lloc de treball.

By | 2018-02-26T23:51:43+00:00 febrer 26th, 2018|Entrevista de feina|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment